Σχέδια Καραντίνας του Γιώργου Ντολαπτσή

από Στεφανία Τσολάκη

Ανοσία της αγέλης

Ο Γιώργος Ντολαπτσής, είναι πρωτοετής φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα της χαρακτικής. Οι μέρες της καραντίνας -και όχι μόνο- αποτέλεσαν για τον Γιώργο πηγή έμπνευσης… Δημιούργησε έργα, κάποια από τα οποία  μας παρουσιάζει.

Ζω στο κέντρο και το αγαπώ όπως είναι και έτσι όπως το γνώρισα, με τα άσχημα τα όμορφα, τα συν τα πλην, τα καλά και τα κακά, με όλες αυτές τις πολύ έντονες αντιθέσεις τις οποίες προσπαθώ να μεταφέρω σε προσχέδια, σχέδια, και χαράξεις. Η Αθήνα, οι άνθρωποι της και τα αντικείμενα τους θα είναι πάντα η αφορμή για κάτι.Γ. Ν

Χαρτοπετσέτα το μήνα του κορονοϊού

“Τις ημέρες της καραντίνας στο σπίτι είχα χαρτί  δύο -τρία πενάκια και μολύβια, άρχισα λοιπόν να σημειώνω ότι έβλεπα έξω από το παράθυρο, μέσα στο δωμάτιο, το πρόσωπο μου στον καθρέφτη, ένα εργαλείο πάνω στο τραπέζι, πεταμένες χαρτοπετσέτες, ότι είδα γύρω-γύρω στο τετράγωνο του super-market και ότι θυμόμουν από τα όνειρα της προηγούμενης νύχτας.

“Έχει ενδιαφέρον το πώς εκφράζονταν οι άνθρωποι πριν ακριβώς 100 χρόνια στη επιδημία της ”Ισπανικής γρίπης” και τα καλλιτεχνικά κινήματα που υπήρχαν εκείνη την εποχή όπως είναι ο εξπρεσιονισμός-συμβολισμός αλλά και το ντα-ντα και ο σουρεαλισμός που είναι και οι βασικές μου επιρροές μέχρι στιγμής. Καλή δύναμη σε όλους!”

Γιώργος Ντολαπτσής

Στεφανία Τσολάκη

Μικρή θα γινόταν τα πάντα. Ακόμα το πιστεύει. Σπούδασε δημοσιογραφία …συνεχίζει ακάθεκτη να μελετά για τον Ελληνικό πολιτισμό, να γράφει, να ρωτάει, να αφουγκράζεται και να ονειρεύεται. Χάνεται στον χρόνο, ξεχνά πανεύκολα, γελά δυνατά και ψάχνει του κόσμου τα τάλαντα.